Bjarne Brøndbo og Bil1Din med storsatsing innen bruktbildeler

Vi ser på oss selv som bilbransjens Fretex

Inne i det splitter nye lageret får Bil1Din plass til 4.000 nye europaller. Nå investerer «høggeriet» i overkant av 30 millioner for å gjenoppbygge selskapet etter fjorårets brann.
SATSER:Arne Brøndbo, Anders Greftegreff og Bjarne Brøndbo har trua på at de 32 millionene som investeres i nybyggene på Skage vil gi positive resultater. FOTO: BJØRN TORE NESS

Lageret på Skage er foreløpig tomt, men snart vil det fylles med tusenvis av bildeler. Etter å ha holdt på siden oktober, kan tre generasjoner Brøndbo endelig se enden på det første byggeprosjektet på tomta.

For nå står bygget, som til slutt skal romme 4.000 ekstra europaller, nærmest ferdig. Retter man blikket oppover har de ni meter med fri takhøyde, i tillegg til at det er 60 meter langt og 22 meter bredt.

– Det er en moderne fabrikk for brukte bildeler. Vi er helt i Eliteserien når det kommer til bygningsmasse, fasiliteter og planer. Dette er en bra modell for hvordan dette skal drives, som er effektivt og ordentlig, sier Bjarne Brøndbo.

Prislapp: 32 millioner

Familiebedrifta har gått i flere generasjoner og daglig leder Anders Greftegreff forteller at de har vært inspirert av sine svenske kolleger.

– De har drevet profesjonelt i flere år, og vi kan jo si at vi tar inn den svenske modellen hos oss nå også.

Bilopphuggeriet sto i store flammer for et år siden. Ifølge politiet var årsaken en elektrisk feil i strømledninga til varmekablene rundt en vannledning utenfor bygget.

Bygget står der fortsatt, men med i overkant av 30 millioner vil anlegget til familien Brøndbo se annerledes ut i 2021.

– Dette bygget kosta omtrent 15 millioner med alt, og resten av produksjonslokalet med blant annet garderober får en prislapp på rundt 17 millioner. Da ender vi opp på omtrent 32 millioner kroner. Om folk tror det er erstatningspengene fra brannen vi betaler med, så er det langt ifra sannheten, forteller Brøndbo.

Les resten av artikkelen i Namdalsavisa her